Pagina's

zaterdag 30 juli 2016

Dagje Oisterwijkse Bossen en Vennen

 
 
Vandaag geen georganiseerde wandeltocht, maar een stuk wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen.
De Oisterwijkse Bossen en Vennen is een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant waar je heerlijk kunt wandelen.
 
Vandaag is er begonnen met een kop koffie en een heerlijk stuk gebak. Daarna werd er aangevangen met de wandeltocht. Met de groep gingen we de 14 vennentocht doen.
 
 
 
Midden door het bos en natuurlijk mochten de 14 vennen die bij deze wandeltocht hoorden, niet ontbreken.
 

  
 
 
De vele vennen die dit natuurgebied rijk is, stammen uit de laatste ijstijd, waarbij de meeste zijn gevormd door de wind. De uitgesleten 'kommen' werden daarna gevuld met regenwater.
 
In de vennen kun je veel dieren tegenkomen. Eenden, futen en aalscholvers. Maar er zijn ook kikkers en vliegen behoren tot de dieren.
 
 
 
 Het bos is echter ook erg mooi. Je kunt hier helemaal tot rust komen en genieten van al het groen. En er zijn heel wat bijzondere boomstammen te zien. Of vreemde dingen die aan boomstammen hangen.
 
 
 
 
En de eerste paddenstoelen zijn ook gespot.
 
 
 
Het was een groot gedeelte van de tocht droog, maar zoals echt Hollands zomerweer, mocht de regen  niet ontbreken. Af en toe kregen we een buitje op ons kop. En dan waren het ook van die buien die niet konden besluiten of ze nu door zouden regenen of niet. Had je net je regenjas aan of je paraplu weer opgezet, dan stopte het weer met regenen, zucht...
 
 
Aan het einde van de tocht stonden ons nog wat heerlijkheden te wachten. De regen had toen ook maar besloten om voorlopig in onze buurt te blijven.
 
Jammer regen. Wij zaten lekker droog onder een afdak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten